Cum pot ajuta materialele promoționale în promovarea business-ului vostru?

De câte ori am fost plăcut surprinși când ni s-au oferit într-un centru comercial, pe stradă sau la un eveniment la care am participat, agende, pixuri sau calendare de la reprezentanții unor companii? Dincolo de bucuria creată, așa avem și ocazia să aflăm de servicii sau produse noi și chiar de branduri proaspăt intrate pe piață.

În ciuda faptului că direcțiile de marketing online se dezvoltă galopant în ultima perioadă, modalitățile clasice de promovare nu ar trebui, totuși, neglijate. Un plan de publicitate cu adevărat eficient reprezintă, în cele mai multe cazuri, un mix între metodele de promovare online și offline. După orele petrecute de noi toți în mediul digital, având parte de interacțiune umană destul de redusă, o față zâmbitoare, care ne dăruiește un cadou util și de calitate, ne poate atrage atenția în mod real asupra unui brand. Un material promoțional, ales cu grijă pentru a fi dăruit potențialilor clienți, este, în continuare, o metodă de succes, cu rol de a accentua în lumea reală efectul campaniilor de marketing din mediul online.

Ce reprezintă materialele promoționale?

Produse precum căni sau tricouri personalizate, agende, calendare și pixuri inscripționate cu logo-ul vostru, alături de o ofertă atractivă sau un mesaj pe care vreți să-l transmiteți cumpărătorilor, sunt elemente de brand care devin parte din viața cotidiană a celor care le primesc. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că aceste produse cu rol publicitar contribuie la creșterea vizibilității și reputației de care se bucură o companie în rândul clienților săi. De aceea, un business care se respectă și vrea să se remarce în domeniul lui ar trebui să ia în calcul și aceste tehnici de marketing offline, care îl ajută la crearea unui brand puternic și cu notorietate.

De ce să alegeți această metodă pentru promovarea business-ului?

  1. Recunoașterea rapidă a brand-ului. Asta înseamnă că orice consumator vă va putea recunoaște imediat compania și produsele/serviciile, atunci când vor vedea sigla. Prin intermediul acestor materiale promoționale. puteți aduce la cunoștința potențialilor clienți toate informațiile despre brand, produse și servicii pe care vreți ca aceștia să le afle, pentru a lua mai ușor decizia ulterioară de cumpărare.
  2. Marketing la costuri reduse. Multe dintre firmele mici nu pot accesa campanii publicitare complexe, dar pot să-și înceapă promovarea folosind materiale promoționale disponibile într-o varietate foarte mare, accesibile oricărui tip de buget și cu o rată de succes semnificativă. Odată cu creșterea cantității promoționalelor comandate, prețurile individuale devin și mai atractive, devenind astfel o modalitate excelentă prin care, economisind bani, se poate ajunge la un public cât mai larg.
  3. Consolidarea mărcii. Prin intermediul materialelor promoționale, se crează o conexiune instantanee între logoul inscripționat pe acestea și consumatori. Vizualizarea permanentă a însemnelor brandului tău, pe durata utilizării produsului respectiv, duce la consolidarea unei relații subconștiente dintre client și marcă.
  4. Creșterea numărului de potențiali clienți. Un material promoțional este un produs fizic care, rămânând la client o perioadă cât mai mare de timp, va intra în contact și cu alte persoane din mediul acestuia, devenind astfel din ce în ce mai cunoscut. Recomandările oferite de un client mulțumit vor duce la o creștere a ratei de contractare în rândul celor care au primit astfel de informații favorabile despre un brand.
  5. O carte de vizită, în variantă modernă. Când unui potențial partener sau unui viitor client îi oferiți o carte de vizită, alături de o agendă și un pix elegant, cu însemnele brandului vostru, șansele ca el, prin utilizare, să se familiarizeze cu numele companiei sunt mult mai mari.
  6. Influențarea deciziei de cumpărare. Multe persoane devin mai receptive la produsele/serviciile unei companii, după ce au intrat în mod direct în contact cu aceasta, chiar și prin intermediul unui material promoțional de calitate și executat cu profesionalism.

O perioadă extrem de efervescentă pentru toate companiile este sezonul sărbătorilor de iarnă, cu numeroase reduceri și campanii cu produse promoționale. Este o ocazie perfectă pentru a le face clienților voștri mici cadouri de Crăciun sau de Anul Nou, existând în acest sens numeroase opțiuni: agende, pixuri, calendare, semne de carte, bluze inscripționate sau căni de ceai și de cafea, produse ce vor fi utilizate pentru perioade îndelungate de timp. Nu uitați că materialele promoționale conduc consumatorii spre afacerea voastră, oferindu-le posibilitatea de recunoaștere instantanee a mărcii și familiarizare cu aceasta. Din acest motiv, echipa Flyer Print recomandă tuturor proprietarilor de afaceri, indiferent de domeniu, să acorde o atenție deosebită acestei modalități clasice de promovare.

Pentru mai multe informații despre realizarea materialelor promoționale, vă invităm pe site-ul nostru: click aici