Ce este web to print?

Web to print este un serviciu care oferă produse de print prin intermediul magazinelor online. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „printare la distanță” sau o „soluție de comerț electronic de tipărire”. Atât tipografiile, firmele si publicul larg pot profita de aceste servicii.

Serviciul a devenit popular la sfârșitul anilor 90, pe măsură ce comerțul electronic a devenit mai frecvent. Practica a început cu transferul fișierelor de la client la tipografie prin e-mail. Acest lucru a dat tipografiilor capacitatea de a-și face clienți și dincolo de zona lor geografică locală.

La început, costurile au fost mult mai mari din cauza software-ului scump și a celor ale deținerii și întreținerii hardware-ului de imprimare. Pe măsură ce tehnologia a avansat și a devenit mai accesibilă, costurile au scăzut.

Software-ul de astăzi permite utilizatorilor să creeze șabloane pentru diferite proiecte de tipărire. Aceasta poate include cărți de vizită, flyere, foi cu antet, broșuri, buletine informative, cataloage și multe altele. Aceste opțiuni sunt la doar câteva clicuri ale mouse-ului, reducând timpul și energia petrecute în crearea materialelor de care ai nevoie.

Cum funcționează?

Cu ajutorul unui software de imprimare web, poți reduce nevoia unei echipe de marketing sau de designeri. Aceast aspect reduce și costul total al tipăririi.

Utilizarea software-ului poate părea similară cu cea a programelor de editare pe desktop. Simplificarea producției de tipărire reduce timpul alocat celor mai importante aspecte ale proiectelor de imprimare. De asemenea, îți permite să te concentrezi mai mult asupra produsului final.

O caracteristică excelentă pentru utilizatori este posibilitatea de a încărca propriul conținut creativ pentru orice proiect. Acest lucru îți oferă controlul asupra proiectării și creării conținutului de marketing. De asemenea, reduce timpul de transformare în timpul procesului de imprimare. În general, fișierele încărcate trebuie să fie în format PDF standard.

Utilizarea serviciului de web to print ca metodă de printare creează un mod eficient și rentabil de a satisface o parte a nevoile de marketing ale unei firme.

Lasă un răspuns